Zásady zpracování dat (GDPR)

 

 Prohlášení o ochraně osobních údajů 

  1. Co jsou to osobní údaje?

    • veškeré informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (dále jen „subjekt údajů“), tzn. jakékoliv údaje, na základě kterých je možné fyzickou osobu přímo či nepřímo identifikovat

  2. Co je to zpracování osobních údajů?

    • jakákoliv operace nebo soubor operací s osobními údaji, prováděná také automatizovaně, jako je shromažďování, zaznamenání, uspořádání, uložení, pozměnění, vyhledání, použití, šíření či zpřístupnění, ale také jejich omezení a výmaz nebo zničení

  3. Za jakým účelem se mé osobní údaje zpracovávají a jakých osobních se údajů se to týká?

    • Vaše osobní údaje zpracováváme pouze pro tyto účely

      • plnění smlouvy, kterou jste s námi uzavřeli, především poskytování objednaných služeb vč. služeb servisní podpory

      • dodržení našich zákonných povinností

    • s ohledem na uvedené účely zpracováváme pouze údaje, které uvádíte ve smlouvě (objednávce) s námi, případně údaje, které od Vás získáme v průběhu plnění smlouvy, tedy

      • jméno a příjmení, případně IČO a DIČ u podnikatelů

      • datum narození

      • bydliště, doručovací adresa, případně sídlo a fakturační adresa u podnikatelů

      • e-mailová adresa a telefonní číslo

      • IP adresa, ze které k námi poskytované službě přistupujete

      • informace o zařízení, pomocí nichž využíváte naše služby

    • údaje o tom, jaké služby a v jakém rozsahu od nás využíváte zpracovává sytém Admin, jaká je kvalita připojení jednotlivých zařízení zpracovává systém Cacti, informace o tom, jaké webové stránky sleduje konkrétní IP adresa zpracovává systém FlowPro. Systémy nejsou vzájemně propojené a nejde tudíž strojově přiřazovat k Vašemu jménu konkrétní provoz, to se děje až na základě případného soudního rozhodnutí ručně.

    • zpracování Vašich osobních údajů pro účely splnění smlouvy je nezbytným požadavkem pro samotné uzavření smlouvy a poskytnutí plnění z naší strany

  4. Potřebujete ke zpracování údajů můj souhlas?

    • v současné době nikoli, zpracováváme Vaše osobní údaje pouze v režimech, k nimž výslovný souhlas není potřeba

  5. Kdo je to správce a kdo má přístup k mým osobním údajům?

    • správcem je ten, kdo nejen zpracovává Vaše osobní údaje, ale především pro toto zpracování stanovuje účel a prostředky

    • Vaše osobní údaje zpracováváme především my, Dušan Horváth, Slunečná 1988, 54701 Náchod – jsme tedy správcem Vašich osobních údajů

  6. Jak dlouho mé osobní údaje zpracováváte?

    • Vaše osobní údaje uchováváme po dobu trvání smlouvy, kterou jste s námi uzavřeli

    • po skončení smluvního vztahu v uchovávání pokračujeme, jestliže pro nás tato povinnost plyne z právních předpisů (v současné době to může být až 10 let)

    • dalším důvodem pro uchování osobních údajů i po skončení smluvního vztahu je uplatnění našeho nároku, který i nadále přetrvává (např. evidence a vymáhání dlužné částky)

  7. Jaká jsou má práva?

    • právo na informace o zpracování

    • veškeré nezbytné informace naleznete v tomto informačním memorandu

    • pokud zde nenaleznete to, co hledáte, můžete se na nás obrátit prostřednictvím kontaktních údajů uvedených níže

    • právo na přístup k mým osobním údajům, jejich opravu či výmaz

      • máte právo na informaci o účelu zpracování, jeho rozsahu či době uchování

      • zároveň máte právo na to, aby byly zpracovány pouze přesné osobní údaje, které odpovídají skutečnosti – s tímto zároveň souvisí právo na případnou opravu nepřesných osobních údajů

      • část Vašich osobních údajů, které zpracováváme, je Vám k dispozici v uživatelském rozhraní na našich internetových stránkách.Toto uživatelské rozhraní umožňuje, údaje také opravovat či měnit

      • pokud již pominul účel či zákonný důvod, na základě kterého byly osobní údaje zpracovány, máte právo na jejich výmaz

    • právo vznést námitku

      • námitku máte možnost vznést kdykoliv, když se domníváte, že zpracování probíhá v rozporu s právními předpisy

      • na základě námitky jsme (v případě její oprávněnosti) povinni zpracování Vašich osobních údajů ukončit

      • bude se jednat o případy, kdy bychom Vaše osobní údaje zpracovávali z důvodu našeho oprávněného zájmu, který by již pominul

    • právo na přenositelnost údajů

      • pokud nás požádáte, abychom Vaše osobní údaje předali jinému správci, uděláme tak v rozsahu, v jakém o to požádáte

    • právo podat stížnost u ÚOOÚ

      • kdykoliv můžete podat podnět či stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů www.uoou.cz

    • právo na omezení zpracování

      • v případě, že jsou Vaše zpracovávané údaje nepřesné, omezíme jejich zpracování po dobu nutnou k jejich opravě či doplnění

      • zpracování omezíme také po dobu, po kterou prověřujeme, že Vámi vznesená námitka je legitimní

    • právo na oznámení o porušení zabezpečení osobních údajů

      • toto právo spočívá v naší povinnosti oznámit Vám v souladu s právními předpisy případy, kdy dojde k porušení zabezpečení Vašich osobních údajů, z nějž vyplyne vysoké riziko pro Vaše práva a svobody

  8. Naše kontaktní údaje

    • kontaktovat nás můžete prostřednictvím e-mailové adresy info@kasparak.cz nebo písemně na sídlo naší společnosti Slunečná 1988, 54701 Náchod